Granitkeramik

Granitkeramik är en tät och slitstark platta med fina estetiska kvaliteter – perfekt för golv och väggar i kök, hall och badrum. Våra sju serier Ceramica granitkeramik består av noga utvalda plattor av mycket hög kvalité tillverkade i Italien och Portugal för den skandinaviska marknaden.

Kalksten #01

Vår bäst säljande platta. En granitkeramik med skandinavisk känsla inspirerad av gotländsk kalksten med en matt, slät yta och mycket variation.  Plattan finns i storlekar från 15x15 till 60x60 cm.

Pris från 780 kr/kvm

Natur

Sand

Grå

Kalksten #02

En naturligt vacker granitkeramik med sin egen karaktär. Plattan finns i storlekar från 5x5 till 60x60 cm.

Pris från 700 kr/kvm

Mörk

Grå

Varm

Vit

Marmor #01

Marmorkänsla med granitkeramikens alla fördelar. Plattan finns i storlekar från 15x15 till 60x60 cm.

Pris från 990 kr/kvm

Svart

Carrara

Calcatta 

Ceppo di Gre #01

Granitkeramik inspirerad av den italienska marmorn Ceppo di Gre. Utseendet kan liknas vid olika stora stenflarn som påminner om marmor och Terrazzo. Plattan finns i storlekar från 15x15 till 60x60 cm.

Pris från 650 kr/kvm

Svart

Grå

Elfenben

Piasent #01

Granitkeramik inspirerad av Piasentina-stenar. Ytan är matt och något strukturerad för att efterlikna sten. Plattan finns i storlekar från 5x5 till 60x60 cm.

Pris från 470 kr/kvm

Kol

Stål

Lera

Sand

Sten #01

Granitkeramik inspirerad av sten med en tydlig ådring som ger ett fint liv till golv och väggar. Plattan finns i storlekar från 5x5 till 60x120 cm.

Pris från 580 kr/kvm

Svart

Grå

Vit

Betong #01

Graitkeramik med betonglook. Plattan finns i storlekar från 15x15 till 60x60 cm.

Pris från 540 kr/kvm

Rost

Lera

Lime

Vad är granitkeramik?

Granitkeramik är en typ av keramisk platta som tillverkas genom att pressa och bränna pulveriserad lera, kvarts och fältspat vid höga temperaturer. Resultatet är en tät, slitstark och motståndskraftig platta med en naturlig granitliknande yta med hög motståndskraft mot slitage och fläckar, samt fina estetiska kvaliteter. Dessutom är granitkeramik lätt att rengöra och underhålla, vilket gör den till ett populärt val för så väl badrum som kök och hall. Caramicas plattor är rakskurna och klarar minimala fogar på ner till 1 mm.

Det går bra att beställa provbitar (fraktfritt) eller besöka oss i Nyköping om ni vill titta och känna på plattorna.