Kiilto KeraSafe tätskikt klarar alla tester

Kiilto KeraSafe+ foliesystem klarar sig åter utmärkt i Länsförsäkringars och BKR:s stora test av tätskikt (2022). Kiiltos tätskikt som du hittar hos oss är det enda tätskikt som klarat alla Länsförsäkringars tester där 10 av 19 tätskikt läckte.

tätskikt badrum bäst i test

Kiilto KeraSafe+ våtrumsfolie med Kiilto K2 rollbart tätskikt – enda systemet som klarat alla Länsförsäkringars tester.

Test tätskikt BKR


Länsförsäkringar har genomfört återkommande tester av foliebaserade tätskikt för badrum som visar att ett flertal av tätskikten läcker. I det senaste testet som gjorts tillsammans med Byggkeramikrådet (BKR), läckte 10 av 19 system. Kiiltos tätskikt som du hittar hos oss har klarat alla Länsförsäkringars tester.

Syftet med testet, som genomförts av RISE, är att se vilka tätskiktssystem som klarar påfrestningarna under 25-30 år, vilket är en normal livslängd för ett badrum. Testerna hjälper oss att identifiera potentiella svagheter i tätskiktssystemen. Vi ville också ta reda på om tillverkarna har åtgärdat eventuella tidigare brister och om de utvecklat metoden för själva monteringen, sedan föregående test. 

Test tätskikt Peter Länsförsäkringar
"En viktig del av testet är att demontera tätskiktet i provlådan efter testet. När vi gjorde det upptäckte vi att sju tätskikt hade läckage som inte skulle upptäckts om bara utsidan på lådan hade inspekterats. När tätskiktstillverkarna testar på andra forskningsinstitut inom EU för att få sitt branschgodkännande är det vanligt att man inte demonterar tätskiktet från provlådan och då missar man tyvärr många läckage i testerna"

Peter Bratt, skadeexpert Länsförsäkringar